Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


         Hogyan lehet kommentálni vagy kérdezni?

Tudnivalók

Két lehetőség van, vagy a Fórumot használod, vagy az oldalak alján megjelenő discuss gombot.
Írj a problémák regisztrálással, kommentálással kategóriába, ha ezzel az útmutatóval, felhasználó regisztrálással, kommentálással kapcsolatban van kérdésed, megjegyzésed. Ebbe a kategóriába azonnal, regisztrálás és felhasználó nélkül (anonim) is tudsz írni.

Más témákhoz írj például a Szuttákról, buddhizmusról, dhamma-vinayáról vagy a Az életről, a világmindenségről, meg mindenről kategóriába.

A Fórum kategóriákban a create a new thread gombbal kezdhetsz új témaszálat (thread). Gyorsan értesületsz az új hozzászólásokról vagy hozzáadott oldalakról az RSS1 hírcsatornákkal:
feed-icon-14x14.png Hozzáadott új tartalmak (emailben értesíts)
Kérszhetsz értesítést email-en keresztül is: A megjelenő oldalon add meg az email címed és írd be a biztonsági kódot. Kattints a Complete gombra és kapni fogsz egy megerősítő emailt egy aktiváló linkkel, kattints rá és kész a feliratkozás.
feed-icon-14x14.png Friss üzenetek a Fórumon (emailben értesíts)
feed-icon-14x14.png Új témaszálak a Fórumon (emailben értesíts)

A legtöbb oldalon/kategóriában csak akkor tudsz hozzászólni vagy új témákat kezdeni, ha bejelentkezel egy felhasználóval a jobb felső sarokban, a login gombbal.

Új felhasználót regisztrálni egy gyors folyamat, kövesd ezeket a lépéseket:

 • kattints a jobb fölső sarokban a create account gombra, és a megjelenő oldalon add meg a létrehozni kívánt felhasználó adatait:
  • Your screen name: — a felhasználó neve, a hozzászólásaid ezzel a névvel jelennek majd meg. Legjobb, ha a név csak betűket tartalmaz.
  • Your email address: — egy email címed, erre kapsz majd egy aktiváló levelet. Ha végeztél, ezzel az email címmel kell majd bejelentkezni.
  • Preferred language: — választott nyelv. Csak English (angol) és Polish (lengyel) van, ha egyiket sem érted csak kattintsd be az English-t, nincs nagy jelentősége.
  • Password: — adj meg egy 6-20 karakteres jelszót, amit ehhez a felhasználóhoz használsz majd. Milyen jelszót válassz? "Magyarul legalább 10 karakter, kis és nagy betűket, számokat és egyéb karaktereket is tartalmazzon." Biztonságos jelszókezeléshez használd a PassPack vagy KeePass jelszókezelőt. Papír és ceruza, szövegfájlba, telefonba vagy böngészőbe mentés olyan biztonságos, mintha a bankkártyád PINkódját hangosan felolvasnád a boltban.
  • Password (repeat): — ismételd meg a jelszót, ez ellenőrzi helyesen írtad-e be.
  • Are you a human? — "Ember vagy?" olvasd le a képről a betűket és számokat, majd írd be a beviteli mezőbe. Ezzel bizonyítod, hogy nem spam program vagy. :)
  • Please confirm: — jelöld be négyzetet, amivel kijelented, hogy elolvasad és elfogadod a Wikidot Szolgáltatási Feltételeit (Terms of Service).
 • kattints a next gombra, és ha minden rendben, megjelenik az aktiváló oldal. Várj pár percet és nézd meg az új leveleidet. A Wikidot küldött neked egy levelet, most két lehetőséged van aktiválni az új felhasználót:
  • egyik lehetőség: az emailben megtalálod az aktiváló kódot (Verification code). Ezt másold ki és illeszd be az aktiváló oldalon.
  • másik lehetőség: az emailben lesz egy link, erre kattintva, vagy a linket egy böngészőbe beillesztve is aktiválhatod a felhasználódat. Ez a link csak 24órán belül felhasználható.
 • Kész! :) Most már kommentálhatod az oldalakat, és használhatod a Fórumot!