Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oktatás és a Tanulási nehézségek kezelése

  • Nehezen megy a tanulás?
  • Nem tudsz átmenni a vizsgákon?
  • Egy egész kínszenvedés a délutáni lecke írása?

Tanuld meg kezelni a tanulás közben fellépő akadályokat!

Tanulj meg tanulni!

Az egyik tanulónk sikere:

Ez a tanfolyam nem csak izgalmas, szórakoztató is volt. Így sokkal könnyebben tudok tanulni, de a barátaimnak is segíthetek. Ezt végig csinálni élvezetes volt. Ha valamit nem értek, akkor ezt fogom használni. Nagyon okos leszek! A tanfolyam végére érve kicsit elkeseredtem, hogy ilyen hamar véget ért."

Bíró Balázs További sikerek


A HOGYAN TANULD MEG tanfolyamon

MEGTUDHATOD:

  • Miért nem emlékszel semmire, amit olvastál?
  • Miért zavarodsz össze tanulás közben?
  • Miért fájdul meg a fejed, miközben tanulsz?
  • Miért akarod otthagyni az egész iskolát?

És ami a legfontosabb, MEGTANULHATOD, hogy hogyan KEZELD ezeket a dolgokat, és megtanulhatsz TANULNI!

A tanulás közben ugyanis nehézségekbe, tanulási akadályokba ütközünk, ami végül azt eredményezheti, hogy felhagyunk az egésszel, otthagyjuk a tanfolyamot, az iskolát.
Viszont ha megtanuljuk felismerni ezeket az akadályokat, és megtanuljuk azt is, hogy hogyan kell kezelni őket, akkor a tanulás, és egyben az oktatás is szórakoztató tevékenységgé válik.

A megoldás tehát az, ha megtanulunk tanulni!

De hogyan tanuljunk?

L. Ron Hubbard tapasztalatai alapján kifejlesztett egy működőképes tanulási technológiát, aminek a használatával ezeket az akadályokat a tanulók tudják kezelni, és így sikereket, eredményeket érnek el a tanulmányaik során...


Tanfolyam a tanulásról

L. Ron Hubbard: Hogyan tanuld meg?

hogyan tanuld meg, learning how to learn

Az életen át tartó tanulást már gyerek korban elkezdi az ember. Az oktatás már egészen kicsi korban fontos szerepet kap az életünkben. 7 évesen iskolába megyünk, megtanulunk írni olvasni, aztán jönnek a nehezebb dolgok.

Meg kell tanulnunk a földrajzot, matematikát, a magyar nyelvtant, irodalmat, stb. Néha azonban ezek megtanulása kisebb-nagyobb nehézséget okozhatnak nekünk. Nem értjük a szöveget, viszont valahogy meg kell tanulnunk, mert másnap dolgozatot fogunk írni. Lehet, hogy elmegy a kedvünk az egész tanulástól, és az is előfordulhat, hogy nem akarunk iskolába járni. Viszont tudjuk, hogy tanulni kell, mert felnőttként csak úgy kaphatunk egy jó állást, ha képzettek vagyunk. Az oktatás tehát szükséges.

Akkor mit tehetünk?

A megoldás abban rejlik, hogy meg kell tanulnunk tanulni!

A "Hogyan tanuld meg?" című tanfolyamot a gyerekek könnyedén elvégezhetik, ahol megtanulhatják, hogy hogyan is kell tanulni. Képessé válnak arra, hogy megértsék a tananyagot, és így nem kell az egész délutánt a szobában tanulással tölteniük. Sikerélményeket szerezheznek az iskolában, ami lelkesebbé teszi Őket. Így a szülőknek és a tanároknak is könnyebbé válik az oktatás.

A siker eléréséhez tehát tanuljunk meg tanulni!
Tovább a "Hogyan tanuld meg?" tanfolyamraAz oktatás fontossága

Az oktatás a mindennapi életünk kulcsfontosságú része. Rengeteg oktatási intézményben fejleszthetjük tudásunkat, képességeinket. Ám az iskolapadot elhagyva sem fejeződik be az oktatás a számunkra. Ugyanis egyre több munkahelyen követelmény a továbbképzés. A munkáltatók szeretnék, ha minél képzettebbek lennének a beosztottak, és ehhez oktatás szükséges. Különböző tanfolyamokat szerveznek, előadásokat tartanak, továbbképzésekre küldik beosztottaikat, csakhogy minél képesebbekké váljanak.

Mi történik azonban akkor, ha nehézségeink támadnak a tanulással? Mit tegyünk akkor, ha próbáljuk megtanulni a dolgokat, de valahogy nem megy? Mindent kipróbáltunk már, és mégsem sikerült!
Ilyenkor tennünk kell valamit!
De ki tudja, mit?


A magas színvonalú oktatás nagyon fontos. De ha nincs olyan szerencsénk, hogy ilyenben részesüljünk, akkor nekünk kell megoldanunk a helyzetet. Ne az oktatót hibáztassuk, ha nem tudjuk megérteni az anyagot! Tegyünk mi magunk azért valamit, hogy meg tudjuk tanulni a dolgokat, és képesek legyünk használni az adatokat!


"A tanulás alapvető kézikönyve" tanfolyam segítséget nyújt abban, hogy elsajátítsa ezt a tudást, és képessé váljon bárminek a megtanulására.

L. Ron Hubbard: A tanulás alapvető kézikönyve

Tanulás alapvető kézikönyve L. Ron HubbardA tanulás egy életen át elkísér minket! "A jó pap is holtig tanul!" Szokták mondani.

Ha végignézzük egy ember életét, és megnézzük azt, hogy az oktatás milyen szeretep játszik az életében, lehet, hogy meglepődünk, mennyire sokat.

Ha egy új munkahelyre megyünk, ott meg kell tanulnunk az ottani szabályokat, módszereket. Lehet, hogy egy tanfolyamra is el kell mennünk, hogy továbbfejlesszük a tudásunkat, vagy megtanuljuk a számunkra még ismeretlen technikákat. Ha valaki szakács, vagy fodrász, esetleg ügyvéd, vagy ügyvezető igazgató akar lenni, ahhoz is nagyon sokat kell tanulnia.

Tehát a tanulás nem ér véget a középiskola vagy egyetem elvégzésekor.

Folyamatosan tanul az ember, mégha azt nem is veszi észre. Tehát az oktatás végigkíséri életünket.

Viszont ha nem tudjuk, hogy hogyan értsük meg az anyagot, hogyan érjük el azt, hogy ne kelljen magolnunk, és ne felejtsük el másnapra, amit előző éjszaka "megtanultunk", akkor meg kell tanulnunk tanulni.

A tanulás élvezetes is tud lenni, ha az ember tudja, hogy hogyan kezdjen hozzá, és mit csináljon, ha úgy érzi, hogy elálmosodott, vagy már nem fog olyan jól az esze, esetleg megfájdult a feje, vagy összezavarodott.

A tanulásnak ugyanis különböző akadályai vannak, amit ha észreveszünk és tudjuk kezelni, akkor könnyedén elsajátíthatjuk az anyagot.

"A tanulás alapvető kézikönyve" tanfolyamon megtanulhatja, hogy hogyan ismerje fel, és hogyan kezelje ezeket az akadályokat. Ennek segítségével bármit megtanulhat, amit csak akar.


Korrepetálás

A tanulás során a gyerekek beleütköznek olyan nehézségekbe, amiket egyedül nem tudnak megoldani. Ilyenkor az iskolában rossz jegyeket kapnak, és már el is ment a kedvük az egész tanulástól. Ennek következtében elindulnak lefelé a lejtőn! Először csak egy tantárgyból aztán kettőből, háromból stb. állnak bukásra. És hiába minden, nem tudják megtanulni az anyagot!

Mi szülők pedig értetlenül állunk a dolog előtt, hiszen tudjuk, hogy a gyerekünk értelmes, és nem tudjuk elképzelni, hogy miért nem megy neki a tanulás!

Ilyenkor kell egy kis segítség! A korrepetálás során az a célunk, hogy a tanuló visszanyerje az érdeklődését, a lelkesedését a tanulás iránt, és hogy teljesen értse azt a tantárgyat, ami nehézséget okozott neki. Ehhez olyan oktatási módszert alkalmazunk, amivel könnyedén megérti a diák az anyagot... Korrepetálás

Ön szerint miért van egyre több tanulási problémával küszködő gyerek?

Talán a gyerek oktatás színvonala csökkent, vagy a mai gyerekek felfogó képessége annyire szörnyű lenne, hogy nem lehet megtanítani őket a tantárgyakra?

 

Az Ön gyermeke hogyan tanul? Neki is vannak tanulási nehézségei? Nem tudja megérteni az anyagot, amit az órán leadott a tanár? Veszekedések vannak otthon a tanulás miatt? Hiába könyörög a gyermekének, hogy tanuljon, ő annál inkább ellenkezik? Pedig ön szerint is a gyermeke jövője attól a képességétől függ, hogy mennyire tud tanulni?

Sajnos manapság egyre több olyan gyerek van, akinek tanulási nehézségeik vannak. Egyre többen buknak meg év végén, és így nekik pótvizsgázni kell.

Ön is fel szokta fedezni a gyermekén ezeket a tanulás közben fellépő tüneteket?

szédül

Forog vele a világ,

tanulás közben unatkozik

unatkozik,

mérges és ideges

elfárad, vagy mérges lesz, amikor tanul,

tanulás közben fája a feje

elkezd fájni a feje, vagy a szeme,

görnyed a könyv fölött,

vagy ott akarja hagyni az egész iskolát...

Ezek mind olyan akadályok, amikkel gyakran összefuthat a gyermeke tanulás közben. És ha nem tudja, hogy ezekkel mit kezdjen, akkor szörnyű kínszenvedéssé válik a tanulás!

Pedig milyen jó lenne, ha a gyermeke tudna tanulni! Tudná, hogy milyen akadályokba ütközik tanulás közben, és tudná, hogy hogyan kezelje ezeket! Belegondolt már abba, hogy milyen jó lenne, ha látná gyermekén a sikerélményt, amit a tanulás közben szerez? Élvezné a tanulást, és tudásszomjt érezne minden iránt! Nem kellene könyörögnie a gyermekének, hogy üljön le tanulni, hanem Ő magától kezdené el megcsinálni a házi feladatokat.

Ezek a dolgok nem elérhetetlenek! Az Ön gyermeke is elérheti ezeket az eredményeket!

"Rájöttem, hogy idáig nem volt jó a tanulási módszerem, s biztos vagyok benne, hogy alkalmazni fogom, hisz fontos hogy értsem, és hasznát vegyem azoknak az információknak amikről olvasok, illetve tanulok. Sajnálom, hogy nem hamarabb jöttem rá erre, de a lényeg, hogy rájöttem, és segíteni fog. Köszönöm a kitartást és a fáradozást! További sikereket kívánok Nektek!"

Behany András, Budapest
hogyan tanuld meg, learning how to learn

A Hogyan tanuld meg? című tanfolyam segít abban, hogy gyermeke megtanuljon tanulni.
Ezen a tanfolyamon megtanulja, hogy milyen tanulási akadályokba ütközhet tanulás közben, megtanulja, hogy hogyan ismerje fel magán a tüneteket, és azt is megtanulja, hogy hogyan kezelje őket.


Képes lesz arra, hogy bármit megtanuljon, amit csak szeretne, és hogy élvezze a tanulást!

Jelentkezzen a tanfolyamra most! Tanáraink